Burn-out preventie

 

Burn-out/Bore-out

Voel jij je vol vuur in het leven staan, of voel jij je juist vaak uitgeblust? Is er hooguit nog een klein waakvlammetje dat flauw wakkert in jou? Voel je je vooral moe, futloos en gespannen? Of verveel je je juist te pletter in je baan of studie, en maakt dat je vlammetje minimaal?

Keep it Burning

Dan is het Keep it Burning Programma precies datgene waar jij naar op zoek bent. Dit is  namelijk het programma dat je kan helpen om het vlammetje in jou of je team weer tot een groot vuur te laten oplaaien. Want dat is wat we allemaal willen, toch? Vol vuur en passie in het leven staan en genieten van alles wat het leven ons te bieden heeft, in plaats van je van de ene minuut naar de andere te slepen of juist buiten adem te rennen van je ene agendapunt of to do lijstje naar het volgende.

Voor wie?

Het Keep it Burning programma omvat onder meer coaching en/of training, zowel individueel als voor teams. De grootste denkfout die gemaakt wordt, is dat burn-outs gebeuren bij mensen die zwak zijn. Daarom denken al die bikkels dat hen het niet zal overkomen. Maar het zijn juist die bikkels, die altijd alles wel even zullen regelen en oplossen voor iedereen, die uiteindelijk omvallen. Je moet namelijk keihard kunnen zijn voor jezelf om over je grenzen heen te gaan. Zo ver dat je lichaam en geest uiteindelijk voor jou de rem intrappen, omdat je het zelf nooit zult doen. Je lichaam en geest dwingen je met een burn-out tot stilstand, waar voorheen blijven rennen je overlevingsstrategie is geweest.

Het programma is bedoeld om te helpen burn-out en bore-out te voorkomen door op zoek te gaan naar de vlamversnellers die passen bij jou of bij je team, je bewust te worden van je vlamvertragers en handvatten te leren om jezelf en elkaar te helpen burn-out te voorkomen.

Je kunt in een gratis oriënterend gesprek komen ontdekken of dit programma iets voor jou kan betekenen. Dit gesprek is vrijblijvend en verplicht je tot niets.

De lessen uit een burn-out

Een burn-out komt vaak niet voor niets. Hoe vaak hoor je niet dat mensen door hun burn-out eindelijk hun ideale leven zijn gaan leven? Het is een wake-up call, een cue to action. De Keep it Burning training heeft als missie om burn-out te voorkomen door je de lessen die horen bij een burn-out wel aan te leren en bewustzijn te creëren zodat je niet nogmaals in dezelfde valkuil zult trappen.

Kernwoorden Keep it Burning

Kernwoorden tijdens deze coaching en training zijn:

  • Gevoeligheid als kracht in plaats van last
  • Authenticiteit: wie ben ik? Of wie zijn wij als team?
  • Grenzen: hoe voel ik die? Hoe geef ik ze aan?
  • Hoe kan ik leren omgaan met moeilijke emoties in plaats van ervan weg te rennen?
  • Waarden: wat vind ik echt belangrijk in het leven? Leef ik naar die waarden?
  • Mindset: hoe sta ik in het leven? Hoe is mijn hoofd geprogrammeerd? Mind full of mindful? Leef ik in het nu of ben ik vooral bezig met wat geweest is en wat nog moet komen?
  • Je toolbox vullen met manieren die bij jou passen om tot een ideale combi van inspanning en ontspanning te komen
  • Communicatie (vaak wordt burn-out mede veroorzaakt door relationele problematiek. Hoe communiceer je wat je voelt, denkt of wilt? Hoe uit je jezelf met respect voor jezelf en de ander?)
  • Ikigai: weet ik wat mijn levensdoel is? Voel ik dat mijn leven zinvol is? Waar word ik blij van? Wat zijn mijn talenten? Wat voeg ik toe?

In vuur en vlam

Gun jezelf of je team een prachtige grote vlam in jezelf en kom weer vol vuur in het leven te staan! Keep it Burning!

Keep it Burning is als individueel programma te volgen, zowel voor burn-out preventie als voor burn out behandeling. We gaan dan samen de diepte in om jou te helpen weer in contact met jezelf te komen en vanuit je hart te gaan leven. Bij burn out behandeling zal er eerst ruimte zijn voor fysiek herstel om daarna verder te gaan naar emotioneel herstel en gedragsverandering. Bij preventie kan de fase van het fysiek herstel worden overgeslagen. Het is dus afhankelijk van de fase van burn out (raken) waarin je verkeert hoe het programma eruit zal gaan zien. Het wordt altijd op jouw maat gemaakt.

Keep it Burning is ook als training te boeken voor een team. Het kan ingezet worden als teamtraining of studiedag bijvoorbeeld in het onderwijs of in de gezondheidszorg. Even niet leren hoe je anderen beter kunt helpen, maar leren hoe je voor jezelf en elkaar kunt zorgen.

Voor bedrijven kan een programma op maat gemaakt worden. Ik kan hiervoor worden ingehuurd als burn-out coach on the job. Voor meer informatie kun je op onderstaande knop klikken.