Corona maatregelen

Praktijk SAS zal op vier mei 2020 haar deuren weer gaan openen. Dit zal natuurlijk alleen kunnen als we de RIVM maatregelen in acht nemen. Voor Praktijk SAS betekent dit het volgende:

  • Er wordt per cliënt per afspraak overlegd over de wijze van contact. Dit kan via digitale weg zijn of indien nodig op de praktijk plaatsvinden. Hierover zal altijd worden overlegd met ouders/cliënten.
  • Er wordt gewerkt met 1,5 meter afstand. Indien deze afstand niet aangehouden kan worden zal er gewerkt worden met een plexiglas afscheiding
  • Bij gesprekken met één of twee personen uit één huishouden kan er in de praktijkruimte worden afgesproken. Indien het gaat om meer personen zal er worden uitgeweken naar een andere ruimte. Binnen het gebouw van Laan22 zijn er meerdere uitwijkmogelijkheden waar de gesprekken dan plaats zullen kunnen vinden.
  • Voordat het gesprek plaats zal vinden dienen de handen gewassen te worden op de verdieping van het gebouw waar het gesprek plaats zal vinden. Op iedere verdieping van het gebouw is er een mogelijkheid om de handen te wassen. Dit wordt ook geadviseerd na de afspraak.
  • Gebruikt (speel)materiaal zal na de sessie worden gereinigd.
  • Er is beneden een beperkte wachtruimte beschikbaar waarbij het verzoek is om hier zo min mogelijk gebruik van te maken. De wachtruimte boven bij de praktijk is gesloten. Er wordt een duidelijke eindtijd aangehouden zodat het kind op dat moment opgehaald kan worden, bij voorkeur beneden bij de voordeur. Het is mogelijk om bij aanvang van de afspraak via Whatsapp aan te geven dat jullie er zijn en dan kom ik jullie beneden ophalen; op deze manier hoeft er geen gebruik gemaakt te worden van de wachtruimte. De receptioniste is aanwezig en werkt achter een plexiglas scherm.
  • Helaas betekent dit dat ik de tijd die ik normaal gezien reserveer voor het mogelijk uitlopen van de afspraak op dit moment niet zal kunnen hanteren. Afspraken zullen dus op de vaste tijden starten én eindigen. Dit is onder meer omdat er niet meerdere cliënten tegelijk in het gebouw aanwezig mogen zijn en ik ruimte moet hebben om de maatregelen in acht te nemen tussen de afspraken door. Het staat natuurlijk buiten kijf dat, zodra het weer verantwoord is, de “oude werkwijze” die typerend is voor Praktijk SAS weer zal worden gehanteerd.
  • In het gebouw bevinden zich op veel plaatsen flacons met ontsmettingsgel. Deze mogen vrij gebruikt worden.
  • Bij (milde) verkoudheidsklachten zoals kuchen en niezen, keelpijn of koorts wordt de afspraak verzet.
  • Grote overleggen met meerdere disciplines vinden bij voorkeur via digitale weg plaats.

Praktijk SAS volgt de adviezen van RIVM, GGZ en NJI:

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/professionals/buiten-ziekenhuis

https://www.nji.nl/coronavirus

https://www.ggzstandaarden.nl/richtlijnen/ggz-en-corona-richtlijn/info/aan-de-slag

Deze pagina zal steeds worden ge-update bij verandering in bovenstaande adviezen.

Training

Er is besloten om de trainingen van dit voorjaar te verplaatsen naar het najaar. Het is niet mogelijk om de trainingen digitaal te geven onder meer vanwege het praktijkgerichte karakter van de training waarbij het werken met de Intenso materialen centraal staat. Deze keuze is gemaakt om de kwaliteit te kunnen garanderen van de trainingen.

De trainingslocatie heeft meerdere grote ruimtes die nu Corona-proof worden gemaakt zodat de trainingen in het schooljaar 2020/2021 op veilige en verantwoorde wijze gegeven zullen kunnen worden.

Versie 1/ 1-5-2020