Maaike

Ik ben Maaike Brodie en vind het ontzettend leuk om vanuit mijn kennis en expertise een aanvulling te mogen zijn op het mooie team van praktijk SAS. Bij Praktijk SAS ben ik als Master-Orthopedagoog SKJ werkzaam waarbij ik mij met name focus op de systemische begeleiding van ouders en gezinnen.

Ik ben uit 1975, getrouwd en samen met mijn man heb ik drie kinderen. Voor al mijn
werkervaring en opleidingen verwijs ik naar mijn LinkedIn profiel.

Ik zal mezelf voorstellen aan de hand van een paar thema’s uit mijn leven:


AUTHENTICITEIT
Jong geleerd me aan te passen, hierdoor te weinig van mezelf laten zien, waardoor ik zelf op een gegeven moment zelf niet goed meer wist wie ik nu eigenlijk was.
Inmiddels al een hele mooie reis gemaakt:
Van ‘er in passen’ naar ‘echt mezelf zijn’
Van ‘leuk gevonden worden’ naar ‘mijn dromen navolgen’
Van ‘niet willen opvallen’ naar ‘genieten van wat ik kan’
Die reis gun ik iedereen!


AUTONOMIE
Ik doe dingen graag op mijn eigen manier. Enerzijds omdat ik eigenwijs ben, anderzijds
omdat die manier het beste bij mij past en ik daardoor het beste van mezelf kan laten zien.
Dit geldt trouwens ook voor de ander, ik geniet ervan als anderen autonoom zijn en zal dit als coach ook zeker stimuleren.


VERBINDING
Een gevoelig thema voor deze doelgroep. Iedereen wil ergens bij horen, maar aanpassen en verbinding gaan niet goed samen. Het mooie van de reis naar authenticiteit was, dat ik ontdekte dat het veel makkelijker werd om verbinding met de ander te maken naar mate ik meer mezelf durfde te laten zien.


INTENSITEIT
Dit is misschien wel het punt dat ik het meest lastig vond om in mezelf te accepteren. Maar inmiddels ben ik zo ver dat ik mijn intensiteit zelfs kan waarderen. En kan zien dat het dankzij mijn intensiteit is, dat ik nu ben waar ik ben.


Naast het werk voor Praktijk SAS ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk AAP UIT DE MOUW waar ik hoogbegaafde volwassenen coach in de relatie met zichzelf en met hun partner. Omdat ik merkte dat veel coachees zich niet gehoord en gezien voelde in hun relatie en behoefte hadden aan echte verbinding, ben ik mij verder gaan ontwikkelen als relatiecoach. Ik bied nu relatietrajecten aan waarbij stellen zowel de verbinding met zichzelf als die met de ander herstellen en/of versterken.