Training

Coaching of training?

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen coaching en training? Bij training worden nieuwe vaardigheden aangeleerd. Bij coaching wordt gewerkt aan het gebruiken van de vaardigheden en kwaliteiten die iemand al in zich heeft. Coaching en training kunnen dus goed op elkaar aansluiten. De trainingen van Praktijk SAS zijn tevens coachend van karakter omdat op die manier de deelnemers er zoveel mogelijk uit kunnen halen en het voor hen specifiek goed inzetbaar is. Dit maakt de trainingen van Praktijk SAS anders dan de gemiddelde trainingen die aangeboden worden.

Specialisaties in trainingen

Bij Praktijk SAS worden diverse trainingen aangeboden vanuit de specialisaties:

  • Burn-out preventie
  • (Hoog)sensitiviteit
  • (Hoog)begaafdheid
  • Mindset

De trainingen zijn zowel in company te boeken als op locatie. De volgende trainingen worden op dit moment aangeboden:

Keep it Burning teamtraining

Dit is een teamtraining bedoeld voor een studiedag waarbij een team echt met zichzelf aan de slag gaat. Geen kennis opdoen om anderen beter te leren hepen deze keer, maar kennis over zichzelf en elkaar vergroten en daardoor sterker komen te staan als persoon en als team. Hoe kan jouw team zelf zorgen dat ze steviger in hun schoenen komen te staan, zodat ze vanuit hun hart kunnen werken zonder zichzelf voorbij te lopen? Hoe kunnen ze voor zichzelf zorgen en hoe kunnen ze dit voor elkaar doen? Het is een anders dan anders training, gericht op de teamleden zelf waarbij plezier en inzicht hand in hand gaan. De training omvat één hele dag.

Keep it Burning individuele training

Dit is een individuele burn-outpreventie- training die ingezet kan worden om een persoon of een werknemer, die risico loopt op burn-out raken, te ondersteunen zodat uitval voorkomen kan worden. Dit is een combinatie van training en coaching op maat gemaakt.

Begaafd in Bloei begeleider

Dit is een training gericht op professionals in onderwijs en jeugdzorg. Het vergroot inzicht in de behoeftes van (hoog)begaafde kinderen en jongeren en biedt praktische handvatten om zelf aan de slag te kunnen met deze kinderen. De training omvat één hele dag, bijvoorbeeld te boeken als team- of studiedag.

Begaafd in Bloei coach

Prikkelkansen; Dabrowski in de praktijk training

In deze training ga je aan de slag met de overexcitabilities vanuit de positieve desintegratie theorie van Dabrowski. Iedereen heeft deze prikkelgevoeligheden die bij overprikkeling zorgen voor problemen. Bij (hoog)begaafde en (hoog)sensitieve kinderen zie je deze prikkelgevoeligheden nog sterker aanwezig. Tijdens deze training leer je de achterliggende theorie, maar bovenal leer je praktische handvatten om kinderen te helpen deze prikkelgevoeiligheden te kanaliseren. Er wordt hierbij gewerkt met de Intenso’s. Deze methode maakt de theorie beeldend en concreet voor kinderen.

Van mindfull naar mindful groeimindset training

Dit is de training waarbij men geleerd wordt hoe de UIL-methode ingezet kan worden, bijvoorbeeld in de klas of in je praktijk. Ken je die kinderen, waarvan gezegd wordt dat het een soort “lopende hoofden” zijn? Kinderen die het contact met hun lichaam en hun hart zijn kwijtgeraakt? Door aanpassingsgedrag of eenzaamheid bijvoorbeeld? Kinderen die uitdagingen uit de weg gaan of zich juist overschreeuwen?  Daar is deze training voor bedoeld. De training is bedoeld voor iedereen die werkt met kinderen die gebaat zouden zijn bij het aanleren van een groeimindset. Dit kan zijn leerkrachten, intern begeleiders, maar ook (kinder)coaches, hoogbegaafdheidscoördinatoren, jeugdprofessionals etc. Bij deze training word je je bewust van je automatische manier van reageren en ga je onderzoeken wat jij nodig hebt om te kunnen komen tot een groeimindset. Leven vanuit je hart en niet enkel vanuit je hoofd is hierbij het doel. Dit alles op een niet-zweverige maar op een concrete, praktische en beeldende manier toegepast.

Workshops en lezingen

Er zijn workshops en lezingen te boeken over alle specialisaties. 

Voor meer informatie of een training op maat, neem contact met ons op.