Jeugd-en gezinscoaching

Vanuit het hart en met een eigenwijs randje

Praktijk SAS maakt zich hard voor jeugdhulpverlening vanuit het hart met een eigenwijs randje. De specialisatie van Praktijk SAS ligt op het gebied van (hoog)gevoeligheid en/of (hoog)begaafdheid binnen een gezin. Zoals iedere ouder zal kunnen beamen maakt de aanwezigheid van gevoeligheid c.q. begaafdheid de opvoeding vaak intens. Juist de intensiteit bij gevoeligheid en begaafdheid zorgt voor een specifieke behoefte binnen de hulpverlening en vereist een aangepaste aanpak waarin ruimte en aandacht is voor de eigenheid en behoefte van ieder gezinslid. Bij Praktijk SAS wordt gewerkt vanuit de verbinding tussen theoretische deskundigheid en ervaringsdeskundigheid opgedaan in de werkpraktijk en het eigen leven. Hulpverlening vanuit het hoofd én hart!

Samen gevoelig en/of begaafd

Gevoelige en/of begaafde kinderen komen voort uit (een) gevoelige en/of begaafde ouder(s). Er speelt een erfelijkheidsfactor mee. Dit is waarom Praktijk SAS systemisch werkt. Dit betekent dat zowel het kind als de ouders deelnemen aan het hulpverleningsproces. Indien nodig wordt ook de school van het kind in het proces betrokken. Praktijk SAS is gespecialiseerd in de gezinsdynamiek die voortkomt uit gevoeligheid en/of begaafdheid binnen een gezin.

Coaching bij (hoog)gevoeligheid en (hoog)begaafdheid

Praktijk SAS is een praktijk waar jeugd- en gezinscoaching wordt aangeboden. Er wordt dus niet gewerkt vanuit diagnose of protocol. Gevoeligheid en begaafdheid zijn geen stoornissen maar kenmerken van een persoon. Het is hoe je bent. Het is geen psychologische stoornis, maar het kan wel degelijk uitdagingen geven op allerlei vlakken. Bij gevoeligheid en begaafdheid wordt bij Praktijk SAS gekeken naar talenten. We gaan op zoek naar jullie krachten en kwaliteiten die kunnen helpen bij het aangaan van die uitdagingen. We gaan ontdekken welke patronen zijn ontstaan door de jaren heen die misschien niet (meer) helpend zijn. Jullie emoties en behoeftes worden in kaart gebracht. Jullie leren op welke manier communicatie helpend kan zijn bij het komen tot balans in jullie gezin. Het doel van de begeleiding is komen tot een gezin dat in balans en verbinding met elkaar leeft met ruimte voor ieders eigenheid en behoefte.

Gecontracteerde zorgaanbieder

Praktijk SAS is een gecontracteerde zorgaanbieder van de negen gemeenten. (Roosendaal, Rucphen, Halderberge, Zundert, Bergen op Zoom, Etten-Leur, Woensdrecht, Steenbergen en Moerdijk). Dit betekent dat de hulpverlening aan kinderen die verleend wordt bij Praktijk SAS in aanmerking komt voor vergoeding vanuit de Jeugdwet indien uw kind woonachtig is in een van deze gemeentes. Dit kan een grote (financiële) zorg wegnemen waardoor de focus kan liggen op de zorg voor het kind. Het is afhankelijk van de zorgvraag of de zorg vergoed wordt; dit wordt bepaald door de gemeente waar de aanvraag wordt ingediend.