Saskia

Even voorstellen

Tja, wie ben ik? Dat is me nogal een vraag. Vaak volgt dan een opsomming van leeftijd, burgerlijke staat, gevolgde opleidingen en werkervaring. Natuurlijk is dat allemaal ook belangrijk, maar het zegt je nog zo weinig over wie ik nu eigenlijk écht ben.

Mijn waarden.

Daarom wil ik eerst een aantal van mijn persoonlijke waarden met je delen,dat zegt misschien meer over me. Wat vind ik belangrijk in het leven? Vrijheid, liefde, gezondheid, avontuur, passie, eerlijkheid, creativiteit, authenticiteit, vertrouwen, openheid, betrouwbaarheid en gelukkig zijn. Dit zijn de dingen die voor mij belangrijk zijn in het leven.

SAS.

Ik heet Saskia maar ik word al mijn hele leven vaak Sas genoemd; dit is de naam van de praktijk geworden. SAS staat naast mijn naam ook voor Sensitief, Authentiek en Sterk. Dit zijn omschrijvingen die bij mij passen. Ik ben sensitief. Ik ben geboren uit een sensitieve moeder, ik heb een sensitieve man, twee sensitieve dochters en sensitieve vriendinnen. Sensitiviteit is alom aanwezig in mijn leven. Ik ben authentiek. Door het beeld los te laten van wie ik dacht dat ik moest zijn, maar op zoek te gaan naar mijn authentieke zelf ben ik nu volledig mezelf. Door de nodige heftige ervaringen in mijn privéleven en mijn strijd om daar bovenop te komen, durf ik mezelf sterk te noemen nu. Mijn anders zijn heeft nu een mooiere naam: authenticiteit. Ik ben trots op mijn anders zijn, omarm het anders zijn en maak er nu zelfs mijn werk van om anderen te helpen te durven anders te zijn. Dit maakt voor mij het spreekwoordelijke cirkeltje rond.

Het welbekende rijtje.

En dan komt natuurlijk toch ook het rijtje;) Ik ben geboren in 1976, ik ben al heel wat jaren gelukkig getrouwd en ik heb twee dochters. Mijn achtergrond is zeer divers; ik ben werkzaam geweest in verschillende functies in verschillende sectoren. Zo heb ik onder meer gewerkt als bedrijfsleider van een tankstation, als office manager bij een bedrijf in laboratoriumrobots en customer servicemedewerker bij een sportmerk. Ik heb veel facetten van de gezondheidszorg mogen ervaren. Zo heb ik gewerkt als ziekenverzorgende in de ouderenzorg. Daarnaast heb ik met veel plezier jaren in de woonbegeleiding gewerkt met mensen met een lichte verstandelijke beperking en bijkomende psychiatrische (gedrags)problematiek. De kinderopvang kwam ook nog op mijn pad; zo heb ik enige jaren een kinderopvang aan huis gehad waarnaast ik bij het gastouderbureau als consulente en pedagogisch coach werkte.

YES!

Sinds begin 2016 heb ik mijn roeping gevonden als jeugd- en gezinscoach en trainer, waarbij ik mij gespecialiseerd heb in gevoeligheid en talentrijke kinderen en gezinnen. In 2018 heb ik Praktijk SAS opgericht.  Ik ben een hulpverlener die sterk gelooft in een systemische aanpak. Ik ben opgeleid tot Systeem Therapeutisch Werker. Dit is waarom mijn hulpverlening altijd gericht is op zowel ouder(s)/verzorgers als het kind. Ik geniet ervan wanneer ik ouders en kinderen kan ondersteunen bij het proces zichzelf te leren kennen, erkennen en vooral omarmen. Zien hoe cliënten Sensitief Authentiek Sterk worden is voor mij de mooiste beloning die ik kan ontvangen voor mijn werk. Het geeft me nog steeds kippenvel en een diep gevoel van zingeving. Dit is waarom ik doe wat ik doe en waarom ik de praktijk gestart ben. Ik ben naast hulpverlener en trainer ook auteur. Ik heb de Intenso-methode ontwikkeld, waarbij ik een kinderboek, gesprekskaarten en een spel bij heb ontwikkeld. Het kinderboek is in 2019 ook in Amerika gepubliceerd bij Royal Fireworks Press. Ik geef trainingen in deze methode op mijn eigen locatie en ik ben daarnaast als freelance trainer verbonden aan Novilo Opleidingen.

Ervaringsdeskundige

De interesse in mijn specialisatie komt voort uit eigen persoonlijke ervaring. Zoals mijn C.V. misschien al doet vermoeden kan ik mijn specialisatie ook op mezelf (en inmiddels  ook op mijn dochters) loslaten. Ik kan mezelf ervaringsdeskundige noemen op het gebied van de verschillende talenten en het intense proces van deze talenten leren kennen en in balans krijgen, het hebben van een sterke wil, en op het gebied van moeder zijn van talentrijke kinderen met een sterke wil die de nodige uitdagingen op hun pad hebben gehad. 

De combinatie van theoretische kennis vertaald naar de praktijk op een concrete, praktische en beeldende manier en werkervaring gecombineerd met levenservaring, omschrijft mijn manier van werken.

Ik ben geregistreerd in Kwaliteitsregister Jeugd als Jeugd- en Gezinsprofessional en bij de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie..