Over Saskia

Even voorstellen

Tja, wie ben ik? Dat is me nogal een vraag. Vaak volgt dan een opsomming van leeftijd, burgerlijke staat, gevolgde opleidingen en werkervaring. Natuurlijk is dat allemaal ook belangrijk, maar het zegt je nog zo weinig over wie ik nu eigenlijk écht ben.

Mijn waarden

Daarom wil ik eerst een aantal van mijn persoonlijke waarden met je delen,dat zegt misschien meer over me. Wat vind ik belangrijk in het leven? Vrijheid, liefde, gezondheid, avontuur, passie, eerlijkheid, creativiteit, authenticiteit, vertrouwen, openheid, betrouwbaarheid en gelukkig zijn. Dit zijn de dingen die voor mij belangrijk zijn in het leven.

SAS

Ik heet Saskia maar ik word al mijn hele leven vaak Sas genoemd; dit is de naam van de praktijk geworden. SAS staat naast mijn naam ook voor Sensitief, Authentiek en Sterk. Dit zijn omschrijvingen die bij mij passen. Ik ben sensitief. Ik ben geboren uit een sensitieve moeder, ik heb een sensitieve man, twee sensitieve dochters en sensitieve vriendinnen. Sensitiviteit is alom aanwezig in mijn leven. Ik ben authentiek. Eigenlijk is dit een mooi woord voor anders zijn. Anders heb ik mij mijn hele leven gevoeld en dit heeft me vaak beperkt in mijn geluk. Net zoals ook mijn sensitiviteit me vaak in de weg heeft gezeten. Het heeft ervoor gezorgd dat ik een groot gedeelte van mijn leven me heb geprobeerd aan te passen. Dit zorgde ervoor dat ik kwijt raakte wie ik echt was. Door het beeld los te laten van wie ik dacht dat ik moest zijn, maar op zoek te gaan naar mijn authentieke zelf ben ik nu volledig mezelf. Door de nodige heftige ervaringen in mijn privéleven en mijn strijd om daar bovenop te komen, durf ik mezelf sterk te noemen nu. Mijn anders zijn heeft nu een mooiere naam: authenticiteit. Ik ben nu trots op mijn anders zijn, omarm het anders zijn en maak er nu zelfs mijn werk van om anderen te helpen te durven anders te zijn. Dit maakt voor mij het spreekwoordelijke cirkeltje rond.

Het welbekende rijtje

En dan komt natuurlijk toch ook het rijtje;) Ik ben geboren in 1976, ik ben al heel wat jaren gelukkig getrouwd en ik heb twee dochters, waarvan er één inmiddels op het voortgezet onderwijs zit. Mijn achtergrond is zeer divers; ik ben werkzaam geweest in verschillende functies in verschillende sectoren. Zo heb ik onder meer gewerkt als bedrijfsleider van een tankstation, als office manager bij een bedrijf in laboratoriumrobots en als ziekenverzorgende in de ouderenzorg. Daarnaast heb ik met veel plezier in de woonbegeleiding gewerkt met mensen met een lichte verstandelijke beperking en bijkomende psychiatrische (gedrags)problematiek en heb ik enige jaren een kinderopvang aan huis gehad waarnaast ik bij het gastouderbureau als consulente werkte.
De afgelopen jaren ben ik werkzaam als jeugd- en gezinscoach en trainer, waarbij ik mij gespecialiseerd heb intens gevoeligheid en intens begaafdheid. Ik ben naast hulpverlener en trainer ook auteur. Ik heb de Intenso’s ontwikkeld, waar ik een boek, gesprekskaarten en een spel bij heb ontwikkeld. Het boek is inmiddels ook in Amerika gepubliceerd bij Royal Fireworks Press.

Ervaringsdeskundige

De interesse in mijn specialisaties komen voort uit eigen ervaring. Zoals mijn C.V. misschien al doet vermoeden kan ik al mijn specialisaties ook op mezelf (en inmiddels  ook op mijn dochters) loslaten. Ik kan mezelf ervaringsdeskundige noemen op het gebied van hoogsensitiviteit en strong-willed, hoogbegaafdheid, beelddenken, burn-out en moeder zijn van hoogsensitieve, strong-willed hoogbegaafde kinderen.De combinatie van eigen ervaring, theoretische kennis vertaald naar de praktijk op een concrete en beeldende manier en werkervaring omschrijven mijn manier van werken. Ik vind authenticiteit belangrijk, écht jezelf durven zijn waar je ook bent. En dat is mijn grootste doel als hulpverlener en trainer: cliënten helpen zichzelf beter te leren kennen, echt zichzelf te durven zijn en vanuit hun hart te gaan leven.Ik ben geregistreerd in het Kwaliteitsregister Jeugd als Jeugd- en Gezinsprofessional.

skj